Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

V južnom Francúzsku vypukol lesný požiar, evakuovali tisíce ľudí

Na snímke hasiči hasia požiar neďaleko francúzskeho mesta Toulon 17. augusta 2021. Foto: TASR/AP

Podľa francúzskeho ministra vnútra Géralda Darmanina hasiči pri likvidácii požiaru čelia veľmi nepriaznivým poveternostným podmienkam.

Marseille 17. augusta (TASR) - Tisíce ľudí vrátane turistov ubytovaných v kempingoch evakuovali úrady v dôsledku lesného požiaru v departmente Var ležiacom na juhovýchode Francúzska. Z miesta nehlásia obete na životoch, informovala v utorok agentúra AFP.

"Preventívne boli evakuované tisíce ľudí, obete nie sú žiadne. S požiarom bojuje zhruba 750 hasičov," uviedla hovorkyňa hasičov.

Ako uvádza agentúra AFP, rýchlo sa šíriaci požiar, ktorý vypukol v pondelok zhruba 50 kilometrov západne od mesta Saint Tropez, zasiahol do utorkového rána už viac ako 3500 hektárov lesov a krovín.

Podľa televízie France 24 ohrozuje požiar obec Gonfaron. Miestnych obyvateľom úrady vyzvali, aby sa od neho držali v dostatočnej vzdialenosti.

Na snímke hasič hasí požiar neďaleko francúzskeho mesta Toulon 17. augusta 2021.
Foto: TASR/AP


Na likvidácii požiaru sa podľa miestnych úradov podieľa aj niekoľko hasiacich lietadiel.

Podľa francúzskeho ministra vnútra Géralda Darmanina hasiči pri likvidácii požiaru čelia veľmi nepriaznivým poveternostným podmienkam.

Vlna horúčav zapríčinila v priebehu posledných týždňov lesné požiare aj v ďalších krajinách v oblasti Stredozemného mora vrátane Grécka, Alžírska, Španielska, Talianska a Turecka.