Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Drogy za 10 miliónov dolárov:Ukryli ich v nádobách s pastou z jalapeňo

Ilustračná snímka. Foto: TASR

K zaisteniu narkotík došlo už 13. decembra v logistickom centre Otay Mesa po tom, ako tam policajné psy objavili nelegálny náklad v jednom ťahači s návesom.

New York 19. decembra (TASR) - Agenti amerického Úradu colnej a hraničnej ochrany (CBP) zaistili v kalifornskom San Diegu kokaín a metamfetamín v hodnote 10 miliónov dolárov. Drogy boli ukryté v nádobách s pastou z pálivých papričiek jalapeňo, informuje v utorok agentúra DPA.

K zaisteniu narkotík došlo už 13. decembra v logistickom centre Otay Mesa po tom, ako tam policajné psy objavili nelegálny náklad v jednom ťahači s návesom. Príslušníci CBP následne našli v kontajneroch s pastou jalapeňo 332 podozrivých balíčkov.

"Obsah balíkov bol testovaný a identifikovaný ako metamfetamín s hmotnosťou 3161 libier (1434 kilogramov) a kokaín s hmotnosťou 522,50 libier (237 kilogramov)," oznámil CBP.

Odhadovaná hodnota zaisteného kontrabandu na čiernom trhu predstavuje vyše desať miliónov dolárov. Vodičom ťahača bol 28-ročný muž, ktorý sa do USA dostal vďaka osobitným vízam, aké sa udeľujú občanom či obyvateľom Mexika.

CBP zároveň oznámil, že v priebehu novembra na hraničných priechodoch v San Diegu a okolí skonfiškoval viac ako 14.000 kilogramov drog.