Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Lodné nešťastie v Kolumbii neprežilo 10 ľudí, nezvestných je tiež 10

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Loď sa potopila v priebehu niekoľkých minút, pričom celú tragédiu natočili na video turisti stojaci na brehu a zverejnili ho na sociálnych sieťach.


Bogota 26. júna (TASR) - Na najmenej desať sa zvýšil počet obetí nedeľňajšieho lodného nešťastia v Kolumbii, kde sa potopila preplnená štvorposchodová výletná loď El Almirante. Na jej palube sa v inkriminovanom čase nachádzalo viac ako 160 cestujúcich, väčšinou turistov.

Kolumbijský prezident Juan Manuel Santos, ktorý navštívil dejisko katastrofy, vodnú nádrž ležiacu východne od Medellínu, už skôr informoval, že sa 122 ľudí podarilo zachrániť alebo sa vlastnými silami dostali na pobrežie.


Popri desiatich obetiach na životoch zostáva takisto desať osôb na zozname nezvestných. Ďalších 30 ľudí vyviazlo so zraneniami.

Loď sa potopila v priebehu niekoľkých minút, pričom celú tragédiu zaznamenali na video turisti stojaci na brehu, ktorí záznam zverejnili na sociálnych sieťach.


K potápajúcemu sa plavidlu okamžite prišli na pomoc posádky rekreačných lodiek a motorových člnov, ktoré vyťahovali ľudí z vody. Na veľkej záchrannej operácii sa okrem hasičov z okolitých miest podieľala i kolumbijská armáda s pomocou lodí a vrtuľníkov, ako aj desiatky potápačov.



Príčiny nešťastia stále nie sú známe, očití svedkovia však tvrdia, že krátko pred ním počuli prasknutie.