Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

V Kostnici pochovali zastreleného vyhadzovača z nočného podniku

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na moslimskom pohrebe sa zúčastnilo okolo 800 ľudí. Na mieste nechýbali ani muži zákona.

Konstanz 3. augusta (TASR) - Obeť streľby, ktorej dejiskom bolo v nedeľu v skorých ranných hodinách okolie nočného podniku Club Grey v meste Konstanz (Kostnica) v nemeckej spolkovej krajine Bádensko-Württembersko, dnes pochovali na tamojšom miestnom cintoríne.

Na moslimskom pohrebe sa zúčastnilo okolo 800 ľudí. Na mieste nechýbali ani muži zákona.

Jeden z vyhadzovačov klubu zomrel po výstreloch 34-ročného Iračana kurdského pôvodu, ktorý tam strieľal na náhodne vybrané ciele a zranil pri tom podľa aktualizovaných informácií ťažko štyri a ľahko ďalších sedem osôb.

Za streľbou bola eskalácia sporu medzi príbuznými. Strelec, ktorý skonal v nemocnici na následky zranení po prestrelke s políciou, bol švagrom prevádzkovateľa diskotéky.

Násilník bol vzhľadom na viacero rôznych deliktov polícii dôverne známy, nebol však žiadateľom o azyl. Iračan kurdského pôvodu žil v Kostnici viac ako 15 rokov.

Podľa informácií prokuratúry je naďalej nejasný pôvod vražednej zbrane - útočnej pušky typu M16, ktorú použil pri ataku. Ide o zbraň, ktorú obvykle využívajú príslušníci amerických ozbrojených síl. Podľa dostupných informácií nie je vylúčené, že ju útočník kúpil na čiernom trhu alebo prostredníctvom darknetu, tzv. temnej stránky internetu.