Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

V Lamanšskom prielive zadržali 36 migrantov smerujúcich do Británie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Od vlaňajšieho novembra sa v obdobiach dobrého počasia pokúsilo preplaviť cez Lamanšský prieliv do Británie množstvo migrantov.

Londýn 22. apríla (TASR) - Tridsaťšesť migrantov, ktorí sa pokúsili v troch malých lodiach dostať do Británie cez Lamanšský prieliv, vzali v pondelok na svoju palubu plavidlá britskej pohraničnej stráže a neziskovej dobrovoľníckej organizácie Royal National Lifeboat Institution (RNLI). Informovala o tom televízia Sky News.

Na prvú loď narazilo v skorých ranných hodinách po upozornení plavidlo pohraničnej stráže. Viezla 11 dospelých mužov, ktorí o sebe tvrdili, že pochádzajú z Iránu a Iraku. Boli odvezení do Doveru, kde ich odovzdali prisťahovaleckému úradu.

Druhú skupinu 15 mužov, žien a detí z Iraku objavila loď RNLI, ktorá ich previezla do mesta Dungeness.

Krátko na to plavidlo pohraničnej stráže narazilo na tretiu skupinu tvorenú deviatimi mužmi a jednou ženou. Údajných Iráncov prepravili takisto do Doveru.

Od vlaňajšieho novembra sa v obdobiach dobrého počasia pokúsilo preplaviť cez Lamanšský prieliv do Británie množstvo migrantov. Väčšina o sebe tvrdila, že pochádza z Iránu a Iraku. Aj v niekoľkých posledných dňoch bolo počasie v oblasti prielivu priaznivé.