Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Potvrdené: V lietadle, ktoré pristálo s dierou v trupe, bola bomba

Na snímke diera v komerčnom lietadle, ktoré muselo 2. februára 2016 núdzovo pristáť na medzinárodnom letisku v somálskom hlavnom meste Mogadišo po tom, čo pasažieri počuli hlasný výbuch a na palube vypukol požiar, ktorý zanechal v trupe veľkú dieru. Foto: TASR/AP

Komerčné lietadlo A321 tento utorok núdzovo pristálo na medzinárodnom letisku v somálskom hlavnom meste Mogadišo po tom, čo pasažieri počuli hlasný výbuch a na palube vypukol požiar.


Mogadišo 6. februára (TASR) - Na palube lietadla A321 somálskej leteckej spoločnosti Daallo Airlines, ktoré v utorok muselo núdzovo pristáť v Mogadiše, došlo k výbuchu a jeho príčinou bola nastražená bomba. Uviedol to dnes somálsky minister dopravy a civilného letectva Ali Ahmed Jama Jangali.

Komerčné lietadlo A321 tento utorok núdzovo pristálo na medzinárodnom letisku v somálskom hlavnom meste Mogadišo po tom, čo pasažieri počuli hlasný výbuch a na palube vypukol požiar. V trupe lietadla, v blízkosti ľavého krídla, vznikla v dôsledku výbuchu diera vo veľkostí dverí.

Na palube lietadla sa nachádzalo 74 ľudí. Podľa agentúry Reuters jeden z nich pri výbuchu zomrel, ďalší dvaja utrpeli zranenia.

Lietadlo smerovalo do Džibutska v Africkom rohu, ale niekoľko minút po štarte na letisku v Mogadiše sa muselo vrátiť a núdzovo pristáť.

Somálsko zažíva povstanie islamistickej extrémistickej skupiny aš-Šabáb, ktorá je zodpovedná za mnoho krvavých útokov po celej krajine.