Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

V Maďarsku odsúdili ďalších migrantov pre narušenie hraníc

Migranti na srbsko-maďarskej hranici. Foto: TASR/AP

Medzi obžalovanými boli zväčša občania Sýrie a Afganistanu, ako aj Iračania a Kosovčania.


Segedín 6. októbra (TASR) - Ďalších 43 ľudí odsúdili v pondelok a dnes v maďarskom Segedíne za trestný čin nedovoleného prekročenia uzavretých štátnych hraníc.

Ako informovala agentúra MTI s odvolaním sa na hovorkyňu tamojšieho súdu Eriku Prágaiovú Juhászovú, 24 obžalovaných vyhostili z Maďarska na jeden, ďalších 19 na dva roky. V jednom prípade stíhanie pozastavili vzhľadom na neznáme miesto pobytu stíhanej osoby.

Medzi obžalovanými boli zväčša občania Sýrie a Afganistanu, ako aj Iračania a Kosovčania. Všetci sa dostali na maďarské územie cez diery vyrezané inými osobami v plote na rôznych úsekoch maďarských hraní, ale aj jeho podlezením, respektíve prelezením.

Všetci obžalovaní, ako aj ich právni zástupcovia vzali rozsudky na vedomie, takže sú právoplatné.

V Segedíne sa dnes rozhodlo aj o odvolaní dvoch občanov Bangladéša, ktorí sa odvolali proti odmietavému rozsudku v súvislosti so svojimi žiadosťami o azyl. Súd si však ani v odvolacom konaní ich argumentáciu neosvojil a konštatoval, že Srbsko je v ich prípade bezpečnou treťou krajinou, pričom nikto z nich neuviedol žiadne fakty, ktoré by to vyvracali. Oboch tak vyhostili z územia Európskej únie.