Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

V Maďarsku odsúdili ďalších narušiteľov hraníc a srbského prevádzača

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Celkove 97 migrantov prepravil za úplatu 22-ročný Srb od konca augusta do 9. septembra pri ôsmich jazdách osobným automobilom do Budapešti.

Segedín/Kecskemét 9. októbra (TASR) - Ďalších 26 ľudí odsúdili dnes v maďarskom Segedíne za trestný čin nedovoleného prekročenia uzavretých štátnych hraníc.

Ako informovala agentúra MTI s odvolaním sa na hovorkyňu tamojšieho súdu Eriku Prágaiovú Juhászovú, 17 obžalovaných vyhostili z Maďarska na jeden rok, ďalších ôsmich na dva roky a jedného na tri roky.

V jednom prípade kauzu odložili.

Medzi obžalovanými boli zväčša občania Sýrie a Iraku, ako aj Albánska a Srbska. Všetci sa dostali na maďarské územie cez diery vyrezané inými osobami v plote na rôznych úsekoch maďarských hraníc, ale aj jeho podlezením, respektíve prelezením.

Takmer všetci obžalovaní, ako aj ich právni zástupcovia vzali rozsudky na vedomie, v jednom prípade si prokurátor vzal čas na zváženie ďalšieho postupu.

V Kecskeméte odsúdili dnes v zrýchlenom konaní jedného občana Srbska na dva roky odňatia slobody nepodmienečne za prevádzačstvo.

Celkove 97 migrantov prepravil za úplatu 22-ročný Srb od konca augusta do 9. septembra pri ôsmich jazdách osobným automobilom do Budapešti.