Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

V Malajzii povolili lov krokodílov

Ilustračné foto Foto: img.thesun.co.uk

Krokodílie mäso sa konzumuje v krajinách ako Austrália, Čína, Japonsko, Singapur či USA.

Kuala Lumpur 18. augusta (TASR) - Malajzijský štát Sarawak začal udeľovať povolenia na lov krokodílov, pričom žiadatelia sú varovaní, že konajú na vlastné riziko. Informovala o tom dnes agentúra DPA, citujúc miestne médiá.

"Povolenie dostanú iba tí, ktorí sú nám schopní pomôcť pri udržiavaní stavu krokodílov v divočine. Zámerom je zabezpečiť trvalo udržateľný lov týchto zvierat," uviedol predstaviteľ regionálneho ministerstva životného prostredia.

Úrady v prípade "neočakávaného incidentu" nebudú niesť zodpovednosť. Dosiaľ podalo žiadosť o povolenie na lov a predaj krokodílieho mäsa na miestnych trhoch najmenej 45 osôb.

Sarawak už desaťročie zápasí so zvyšujúcom sa počtom útokov krokodílov na ľudí, čo je spôsobené najmä nárastom ich populácie v divočine. Kontrolovaný lov má minimalizovať "konflikty medzi ľuďmi a týmito plazmi", uvádza daný rezort.

Krokodílie mäso sa konzumuje v krajinách ako Austrália, Čína, Japonsko, Singapur či USA. Krokodíly a aligátory sa vo viacerých krajinách chovajú na farmách aj pre kožu a iné výrobky.