Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

V meste San Bernardino sa pri streľbe zranilo najmenej desať ľudí

Ilustračná snímka. Foto: KR PZ Žilina

Hovorca polície v San Bernardine Richard Lawhead uviedol, že traja zo zranených sú vo veľmi kritickom stave.

Los Angeles 3. septembra (TASR) - Najmenej desať ľudí utrpelo v nedeľu zranenia pri streľbe, ku ktorej došlo v bytovom komplexe v meste San Bernardino v americkom štáte Kalifornia. Informovala o tom v pondelok spravodajská televízia CNN s odvolaním sa na miestnu políciu.

Hovorca polície v San Bernardine Richard Lawhead uviedol, že traja zo zranených sú vo "veľmi kritickom stave". Podľa neho k streľbe došlo na spoločnom priestranstve komplexu, pričom všetky obete sú dospelí ľudia. V súvislosti so streľbou polícia bezprostredne nikoho nezatkla.

Lawhead ďalej uviedol, že políciu zalarmoval v nedeľu o 22.45 h (07.45 h SELČ) miestneho času neznámy volajúci s tým, že na ulici East Lynwood Drive 1277 sa strieľa. Po príjazde našli policajti na mieste "ležať najmenej desať obetí".

Svedkyňa incidentu, ktorá býva neďaleko uvedeného bytového komplexu, pre CNN povedala, že počula 15-20 výstrelov, ktoré zazneli v rýchlom slede.

Najnovšie násilie v San Bernardine oživilo spomienky na 2. december 2015, keď tam zradikalizovaný moslimský pár vtrhol na vianočný večierok v neziskovej inštitúcii pre osoby s vývojovými poruchami a kým ho zneškodnila polícia, zabil 14 a zranil 22 ľudí.

San Bernardino leží približne 80 kilometrov severovýchodne od Los Angeles.