Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 26. máj 2024Meniny má Dušan
< sekcia Zahraničie

V meste Voronež horí sklad paliva, na mieste zasahujú hasiči

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Príčinu požiaru gubernátor neuviedol. Niektoré médiá však zverejnili video, na ktorom v oblasti pred explóziou letel vojenský vrtuľník.

Moskva 24. júna (TASR) - V ruskom meste Voronež na juhozápade Ruska horí sklad paliva, uviedol v sobotu gubernátor Voronežskej oblasti Alexandr Gusev. V krajine prebieha vzbura bojovníkov z Vagnerovej skupiny proti vedeniu ruskej armády. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

"Na mieste zasahuje 100 hasičov a viac ako 30 (hasičských) vozidiel," informoval Gusev v príspevku na platforme Telegram. Podľa predbežných informácii neboli z miesta hlásené žiadne obete či zranení.

Príčinu požiaru gubernátor neuviedol. Niektoré médiá však zverejnili video, na ktorom v oblasti pred explóziou letel vojenský vrtuľník.

Gusev predtým v sobotu uviedol, že ruská armáda vykonáva vo Voronežskej oblasti operačné a bojové opatrenia v rámci protiteroristickej operácie.

Svedok agentúry Reuters videl cez Voronež prechádzať vojenský konvoj žoldnierskej Vagnerovej skupiny. Na diaľnici M4 za mestom na konvoj zaútočili ruské armádne vrtuľníky, tvrdí svedok.

Zdroj z prostredia ruskej bezpečnosti, ktorý si želal ostať v anonymite, predtým povedal, že vagnerovcom sa podarilo získať kontrolu nad vojenskými objektami v meste Voronež, ktoré leží asi 500 kilometrov južne od Moskvy.

Šéf vagnerovcov Jevgenij Prigožin v sobotu ráno vyhlásil, že vagnerovci obsadili veliteľstvo ruskej armády v meste Rostov nad Donom. Tvrdí, že jeho bojovníci budú blokovať toto mesto a pôjdu až do Moskvy v prípade, ak za nimi neprídu ruský minister obrany Sergej Šojgu a náčelník generálneho štábu ruských ozbrojených síl Valerij Gerasimov.