Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

V Mexiku podľahlo prasacej chrípke 68 ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Nárast ochorenia prasacej chrípky zaznamenala v uplynulom čase WHO aj na území USA a Kanady.

Mexiko 3. marca (TASR) - Mexické zdravotnícke úrady zaznamenali výrazný nárast výskytu prípadov nákazy vírusom H1N1, známym ako prasacia chrípka. Informuje o tom agentúra Reuters s tým, že tomuto ochoreniu podľahlo v krajine od vypuknutia chrípkovej sezóny dosiaľ 68 ľudí.

Ministerstvo zdravotníctva eviduje tiež celkový nárast výskytu chrípkových ochorení, ako aj úmrtí v ich dôsledku, výraznými sú však najmä štatistiky prípadov H1N1. V tejto sezóne evidujú mexické úrady 945 prípadov s vírusom H1N1, oproti vlaňajším štyrom prípadom bez výskytu úmrtia.

Mexická vláda zdôraznila, že aj napriek chrípke by sa nemali zatvárať školy. "Nie sme vystavení epidémii, ktorá by odôvodnila zatvorenie škôl," uviedol tento týždeň na tlačovej konferencii minister školstva Aurelio Nuňo.

Chrípková sezóna v Mexiku trvá zvyčajne od októbra do marca, dodal Reuters.

Po pandémii prasacej chrípky vyhlásenej v roku 2009 Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) varovala pred lokálnym výskytom H1N1 v nasledujúcich rokoch. Nárast ochorenia prasacej chrípky zaznamenala v uplynulom čase WHO aj na území USA a Kanady.