Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

V Mexiku zavraždili od začiatku roka už v poradí tretieho novinára

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Organizácia Reportéri bez hraníc v tejto súvislosti uviedla, že novinár Armenta čelil vyhrážkam a bola mu pridelená ochrana.

Mexiko 17. mája (TASR) - Neznámi páchatelia zavraždili v nedeľu mexického novinára Jorgeho Armentu. Ide už o tretie zabitie novinára v Mexiku od začiatku tohto roku. S odvolaním sa na vyhlásenie miestneho prokurátora o tom napísala agentúra AFP.

"Bol potvrdený ozbrojený útok, pri ktorom zahynul Jorge Armenta," riaditeľ spravodajského portálu Medios Obson, uviedla na Twitteri kancelária miestneho prokurátora. Pri útoku, ku ktorému došlo v meste Ciudad Obregón na severozápade krajiny, zahynul aj jeden policajt, pričom druhý utrpel zranenia.

Organizácia Reportéri bez hraníc (RSF) v tejto súvislosti uviedla, že Armenta čelil vyhrážkam a bola mu pridelená ochrana. Organizácia ďalej dodala, že riaditeľ portálu Medios Obson sa stal v poradí už tretím mexickým novinárom zavraždeným od začiatku tohto roku.

Podľa hodnotenia RSF patrí práve Mexiko spolu so Sýriou a Afganistanom medzi najnebezpečnejšie krajiny na svete z hľadiska bezpečnosti žurnalistov. V roku 2019 bolo v Mexiku celkovo zavraždených 10 novinárov.