Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

V Miláne posilnili bezpečnosť po dobodaní žida s kippou

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Polícia preveruje videozáznam z bezpečnostných kamier v okolí a snaží sa tak zistiť totožnosť útočníka.

Miláno 13. novembra (TASR) - Bezpečnostné opatrenia posilnili dnes na židovských miestach v Miláne - talianskom meste, v ktorom vo štvrtok večer pobodali nožom izraelského žida.

Štyridsaťročného Nathana Graffa neznámy útočník pri židovskej škole v talianskej finančnej metropole bodol trikrát do chrbta, trikrát do tváre a raz do ruky, informovala dnes polícia. Dodala, že zranenia obete nie sú život ohrozujúce, najvážnejšia je rezná rana na tvári.

Útočníka ešte nechytili a motív jeho činu nie je známy. Zdroj z talianskej justície však uviedol, že prokuratúra špecializovaná na boj proti terorizmu vyšetruje, či išlo o zločin z nenávisti.

Príslušníci židovskej komunity v Miláne oznámili, že Graff mal v čase útoku na hlave židovskú čiapočku kippu.

"Dúfajme, že je to ojedinelý prípad," uviedol podľa agentúr Reuters a AP novinárom spolupredseda židovskej komunity v Miláne Milo Hasbani po stretnutí s mestskými predstaviteľmi, na ktorom diskutovali o útoku dobodaním.

"V Miláne sme nikdy problémy nemali. Sme dobre začlenení do spoločnosti v meste a nemáme strach," dodal Hasbani.

Polícia informovala, že preveruje videozáznam z bezpečnostných kamier v okolí a snaží sa tak zistiť totožnosť útočníka.

Ak sa potvrdí zločin z nenávisti, zaradí sa k množstvu nedávnych prípadov dobodania v Izraeli a na okupovanom západnom brehu Jordánu, kde Palestínčania útočia na Izraelčanov v rámci doteraz najhoršej vlny násilia v tejto oblasti od vojny v pásme Gazy z roku 2014.