Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

V Mjanmarsku zaútočili na auto prevážajúce testy na koronavírus

Žena drží kvety, aby privítala väzňov po prepustení z väzenia 17. apríla 2020 v mjanmarskom Rangúne. Mjanmarsko udelí pri príležitosti tohtoročných aprílových osláv Nového roka amnestiu viac než štvrtine väzňov. Hoci táto krajina juhovýchodnej Ázie udeľuje novoročné amnestie pravidelne, tento rok bude aj v súvislosti so šírením nového koronavírusu prepustené rekordné množstvo trestancov. Foto: TASR/AP

Zabili vodiča a zranili pasažiera.

Rangún 21. apríla (TASR) - Na auto používané Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO) na prevoz vzoriek výterov, určených na testovanie na nový koronavírus, zaútočili v západnom Mjanmarsku neznámi páchatelia. Zabili vodiča a zranili pasažiera. V utorok o tom informovala tlačová agentúra AP.

Noviny The Global New Light of Myanmar uviedli, že na vozidlo s poznávacou značkou Organizácie Spojených národov (OSN) zaútočili v pondelok podvečer v Jakchainskom štáte (na západnom pobreží Mjanmarska), keď smerovalo do mesta Rangún.

Jakchainský štát je dejiskom krutých bojov medzi vládou a Arakanskou armádou, povstaleckou skupinou arakanského etnika, ktorá sa snaží dosiahnuť autonómiu v Jakchainskom štáte. Z pondelkového útoku sa navzájom obviňujú obe strany.

Spomínané noviny napísali, že vodiča a pasažiera - zdravotníka - previezli do neďalekej nemocnice. Otec vodiča, 28-ročného Pyae Sone Win Mg, oznámil, že jeho syn v utorok ráno zomrel.