Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

V Mníchove súdia drogových kuriérov prepravujúcich marihuanu

Ilustračné foto Foto: TASR

Hlavný dodávateľ drog je vo vyšetrovacej väzbe v Prahe.

Mníchov 24. augusta (TASR) - Traja drogoví kuriéri sa dnes v súdnej sieni v Mníchove priznali k pašovaniu marihuany v diaľkových autobusoch smerujúcich z ČR do nemeckej spolkovej krajiny Bavorsko.

Informáciu priniesol Bavorský rozhlas (BR), podľa ktorého bude mať priznanie zrejme pozitívny vplyv na tresty pre kuriérov.

V zmysle dohody s nemeckou justíciou tak dvom z trojice, mužom vo veku 28 a 35 rokov, hrozí maximálne päť rokov za mrežami, kým ich 27-ročnej komplicke najviac štyri roky väzenia. V prípade ženy prichádza ešte do úvahy umiestnenie v špeciálnom zariadení pre liečenie závislosti.

Mladší z dvojice mužov preberal drogy od hlavy gangu v ČR a bol podľa prokuratúry zodpovedný za ich predaj v Mníchove. Obaja ostávajúci obžalovaní pôsobili ako drogoví kuriéri - podobne ako celý rad ďalších podozrivých, a to na autobusovej linke Praha-Mníchov. Celkovo mala trojica previezť do bavorskej metropoly okolo 38 kilogramov marihuany.

Nemeckí colníci odhalili ešte vlani v apríli na autobusovej stanici v Mníchove iného drogového kuriéra. Nasledovalo preto jeho nahradenie teraz súdenou dvojicou. V súvislosti s rozbitím skupiny v júli 2015 došlo k zadržaniu celkovo deviatich ľudí.

Hlavný dodávateľ drog je vo vyšetrovacej väzbe v Prahe.

Súdne konanie v Mníchove pokračuje.