Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

V Nemecku ukončili rukojemnícku drámu v berlínskom obchode

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

Páchateľ, ktorý v predajni zadržiaval jedného muža, spáchal samovraždu. Rukojemník vyviazol bez zranení. Podľa fotografa DPA ho z miesta odviezla sanitka.

Berlín 25. apríla (TASR) — Príslušníci špeciálnej zásahovej jednotky (SEK) nemeckej polície vtrhli v utorok ráno do obchodu v berlínskej štvrti Schöneberg, kde ukončili rukojemnícku drámu. S odvolaním sa na vyhlásenie polície o tom informuje agentúra DPA.

Páchateľ, ktorý v predajni zadržiaval jedného muža, spáchal samovraždu. Rukojemník vyviazol bez zranení. Podľa fotografa DPA ho z miesta odviezla sanitka.

Polícii sa ešte predtým podarilo z "nebezpečnej zóny" dostať ženu, ktorá utrpela ľahké zranenia.

"Môžem potvrdiť, že (policajná) operácia sa skončila," uviedol pre DPA v utorok ráno hovorca polície. Príslušníci SEK podľa jeho slov do obchodu vstúpili krátko po 02.30 h.

V prvých telefonátoch, ktoré prijala polícia na tiesňovú v pondelok okolo 17.30 h, volajúci informovali o lúpeži v obchode. Hojne navštevovaná oblasť v okolí námestia Wittenbergplatz bola preto na niekoľko hodín uzavretá.

Okrem policajtov zo SEK boli na miesto vyslané aj sanitky a záchranári. Krátko po ich príchode sa polícií podarilo zadržať ďalšiu osobu. Či ide o komplica muža, ktorý v obchode zadržiaval rukojemníkov, sa vyšetruje. Obaja muži boli ozbrojení.

Polícia počas zásahu vyzývala na Twitteri ľudí, vrátane novinárov, obyvateľov či okoloidúcich, aby z miesta činu nezverejňovali fotografie zachytávajúce policajtov.