Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

V Nemecku zadržali údajnú príslušníčku Islamského štátu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ženu, identifikovanú iba ako Sarah O., s nemecko-alžírskym pôvodom obvinili z členstva v zahraničnej teroristickej organizácii.

Berlín 21. septembra (TASR) - Nemecká polícia zdržala 20-ročnú ženu, ktorú upodozrieva z členstva v teroristickej organizácii Islamský štát (IS). S odvolaním sa na nemeckú prokuratúru o tom v piatok informovala tlačová agentúra AP.

Ženu, identifikovanú iba ako Sarah O., s nemecko-alžírskym pôvodom obvinili z členstva v zahraničnej teroristickej organizácii.

Podľa prokuratúry žena ešte ako tínedžerka vycestovala v roku 2013 do Sýrie, kde sa podrobila streleckému výcviku. V roku 2014 sa potom vydala za bojovníka IS z Nemecka.

Nemecké úrady ju taktiež upodozrievajú, že v oblastiach kontrolovaných IS spoločne s manželom vykonávali "strážne a policajné povinnosti". V Európe sa potom snažili naverbovať ďalších ľudí, aby vstúpili do radov IS. Obaja údajne dostávali od radikálov mesačne o 118 dolárov.

Žene po prílete z Turecka na letisko v Düsseldorfe odobrali deti a dali ich do náhradnej opatery, uviedla podľa AP hovorkyňa prokuratúry Frauke Köhlerová.