Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V nemocnici v českom Kladne zomrel senior na následky otravy metanolom

Ilustračné foto Foto: TASR

V ČR boli na jeseň 2012 konfrontovaní s vlnou otráv, ktorú spôsobili alkoholické nápoje pančované metanolom a ktorá si vyžiadala takmer päť desiatok obetí.

Praha/Kladno 29. novembra (TASR) - Muž z okolia najväčšieho mesta Stredočeského kraja - Kladna, ktorého v tamojšej nemocnici hospitalizovali pred týždňom s príznakmi otravy metanolom, dnes zomrel. Zdravotný stav 66-ročného pacienta označovali lekári po celý čas pobytu v nemocnici za vážny až kritický.

Informáciu o úmrtí poškodeného priniesli dnes české elektronické médiá s odvolaním sa na riaditeľa nemocnice Vladimíra Lemona a hovorkyňu kladnianskej polície Michaelu Novákovú.

V ČR boli na jeseň 2012 konfrontovaní s vlnou otráv, ktorú spôsobili alkoholické nápoje pančované metanolom a ktorá si vyžiadala takmer päť desiatok obetí. Množstvo poškodených prežilo s trvalým poškodením zdravia vrátane straty zraku.

Kriminalisti už niekoľko dní pátrajú po zdroji danej otravy, avšak zatiaľ neúspešne.

Prebiehajúce kontroly v gastronomických zariadeniach regiónu, ako aj tamojších obchodných prevádzkach môžu pokračovať hoci niekoľko týždňov.