Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

V Nevade havarovalo malé záchranárske lietalo, zahynulo päť ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Miestne úrady sa o nehode lietadla neďaleko mesta Reno na západe Nevady dozvedeli približne o 21.15 h miestneho času, vrak lietadla našli o dve hodiny neskôr, uviedla miestna polícia.

Las Vegas 25. februára (TASR) - Päť ľudí zahynulo pri piatkovej havárii malého záchranárskeho lietadla v americkom štáte Nevada, uviedla americká letecká záchranná služba Care Flight. TASR o tom informuje podľa sobotnej správy agentúry AP.

Miestne úrady sa o nehode lietadla neďaleko mesta Reno na západe Nevady dozvedeli približne o 21.15 h miestneho času, vrak lietadla našli o dve hodiny neskôr, uviedla miestna polícia. K havárii došlo v čase, keď pre veľkú časť Nevady platila výstraha pred snehovou víchricou.

Letecká záchranná služba Care Flight neskôr potvrdila, že haváriu nikto z piatich ľudí na palube neprežil - zahynul pilot, zdravotná sestra, záchranár, pacient a jeho rodinný príslušník.

Americká Národná rada pre bezpečnosť dopravy (NTSB) v sobotu na sociálnej sieti uviedla, že na miesto nehody posiela sedemčlenný tím vyšetrovateľov. Spresnila, že havarovalo malé lietadlo Pilatus PC-12.