Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V New Yorku sa zrútili dva domy, hlásia najmenej 19 zranených

Plamene v East Village. Foto: TASR/AP

Podľa stanice BBC predchádzali explózii práce na plynovom systéme budovy.

New York 26. marca (TASR) - Najmenej 19 ľudí utrpelo zranenia pri dnešnom zrútení dvoch domov vo štvrti East Village v New Yorku. Podľa predbežného vyšetrovania zrejme vybuchol plyn. Plamene zasiahli aj dva ďalšie domy, informovala agentúra Reuters.

Hasiči zasahujú na mieste nešťastia v New Yorku.
Foto: TASR/AP


Traja ľudia sú v kritickom stave, oznámil starosta New Yorku Bill de Blasio. Spresnil, že k výbuchu došlo v jednom z domov.

Podľa denníka The New York Times výbuch a následný požiar v dome spôsobili, že sa zrútil aj susedný. Momentálne hrozí, že sa zrúti ďalšia budova, dodal denník.



Podľa agentúry AP Bill de Blasio vyhlásil, že nezvestný nie je pravdepodobne nikto.

Na mieste pracuje približne 250 hasičov. Oblasť evakuovali a úrady vyzvali obyvateľov, aby si kvôli dymu zatvorili okná v bytoch.

Reuters predtým informoval, že jedna z budov sa zrútila krátko po 15.00 h miestneho času. Túto päťpodlažnú budovu, v ktorej sa nachádzalo 26 bytov, postavili v roku 1900, vyplýva z údajov na realitných portáloch. Lokalita nešťastia sa nachádza na rohu ulíc Second Avenue a East Seventh Street neďaleko Newyorskej univerzity a Washington Square Parku. Vlani zahynulo pri výbuchu plynu vo štvrti East Harlem osem ľudí a 50 utrpelo zranenia.