Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Zahraničie

V niektorých oblastiach Ukrajiny znova vyhlásili poplach

Na snímke sú rozbité sklá na oknách historickej budovy po ruskom raketovom útoku v Kyjeve v utorok 12. októbra 2022. Foto: TASR/AP

Ide o tretí deň po sebe, čo na Ukrajine vyhlásili letecký poplach v ranných hodinách, keď je v uliciach zvyčajne najviac ľudí.

Kyjev/Praha 12. októbra (TASR) - Vo viacerých oblastiach Ukrajiny je opäť vyhlásený poplach upozorňujúci obyvateľstvo na možnosť vzdušného útoku ruskej armády.

Ako informovala rozhlasová stanica Rádio Sloboda (RFE/RL), sirény sa rozozvučali v Odeskej, Vinnyckej, Čerkaskej, Kirovohradskej a Dnepropetrovskej oblasti. Súčasne sa objavili informácie o výbuchoch v meste Záporožie a na území Mykolajivskej oblasti na juhu Ukrajiny.

Ide o tretí deň po sebe, čo na Ukrajine vyhlásili letecký poplach v ranných hodinách, keď je v uliciach zvyčajne najviac ľudí.

Ruské ministerstvo obrany v pondelok i v utorok potvrdilo, že jeho armáda na území Ukrajiny pokračuje v masívnom útoku na vojenské a energetické zariadenia.

Ukrajinský minister energetiky Herman Haluščenko v noci na stredu v rozhovore pre americkú spravodajskú televáziu CNN uviedol, že raketové útoky ruskej armády od pondelka zasiahli približne 30 percent energetickej infraštruktúry Ukrajiny.