Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

V Normandii sa zrútili vápencové skaly, pátra sa po možných zasypaných

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Prefektka Nicole Kleinová vyzvala občanov i návštevníkov lokality na maximálnu opatrnosť a neodporučila im prechádzať sa po chodníčkoch pod strmými skalami na pobreží.

Rouen 25. augusta (TASR) - Po zrútení vápencových skál, ku ktorému došlo dnes popoludní v severofrancúzskej Normandii, pátrajú záchranári po možných zasypaných. Informovali o tom dnes miestne médiá s odvolaním sa na prefektúru Seine-Maritime.

Prefektka Nicole Kleinová vyzvala občanov i návštevníkov lokality na maximálnu opatrnosť a neodporučila im prechádzať sa po chodníčkoch pod strmými skalami na pobreží. Stabilita skál je totiž oslabená aktuálnym počasím.

Podľa internetového vydania regionálneho periodika Paris- Normandie, ktoré sa odvoláva na informácie hasičov, spadlo v lokalite asi 50.000 metrov kubických vápencového kamenia. Stalo sa tak po tom, ako došlo k zrúteniu pobrežných skál pri obci Saint-Martin-aux-Buneaux v šírke asi 100 metrov.

Návštevníci blízkej pláže si všimli dvoch-troch dovolenkárov idúcich smerom k inkriminovanému miestu, ktorí sa však odtiaľ nevrátili. Záchranári pátrajú aj v pobrežných vodách a majú k dispozícii tiež kynológov s ich štvornohými pomocníkmi.

Pobrežie ležiace severozápadne od Rouenu je známe svojou strmosťou, ktorú zvečnil okrem iného slávny impresionista Claude Monet.