Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

V očakávaní apokalypsy Argentínčania vyrabovali supermarkety

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Kradli pritom elektroniku, oblečenie a mnoho iných druhov tovarov. Polícia nikoho nezatkla, pretože - ako uviedli miestne médiá - v dave ľudí nebola schopná zasiahnuť.

Buenos Aires 21. decembra (TASR) - Stovky ľudí dnes v očakávaní konca sveta v argentínskom meste Bariloche vyrabovali dva miestne supermarkety.

Kradli pritom elektroniku, oblečenie a mnoho iných druhov tovarov. Polícia nikoho nezatkla, pretože - ako uviedli miestne médiá - v dave ľudí nebola schopná zasiahnuť. V súvislosti s tým prezidentka Cristina Fernándezová vyslala do Bariloche federálne policajné zložky ako posilu na zvládnutie situácie.

Na koniec sveta, súvisiaci s koncom súčasného cyklu mayského kalendára, sú pripravené prakticky všetky krajiny Latinskej Ameriky, pričom záujem turistov, zvedavcov či ľudí skutočne veriacich v apokalypsu sa sústreďuje na Mexiko, Guatemalu, Honduras, Salvador, Belize a Peru.

Miestni ľudia sú si pri tom vedomí, že koniec sveta, ktorý má nastať podľa mayského kalendára, je komerčná záležitosť. Oni sa sústreďujú na prípravu na Vianoce.

Ako dnes informoval americký denník USA Today, vo viacerých školách štátu Michigan sa vianočné prázdniny začali o niekoľko dní skôr po tom, ako sa objavili správy z možného vypuknutia násilností medzi školákmi, čo malo súvisieť s koncom sveta.

Úrady školy zavreli a prázdniny vyhlásili skôr z preventívnych dôvodov, okrem iného aj v súvislosti s masakrom v základnej škole v Newtowne, štát Connecticut, kde 20-ročný miestny obyvateľ zastrelil 20 detí a šesť zamestnankýň školy.