Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Zahraničie

V Pakistane sa zrútilo lietadlo so 127 osobami na palube

Bez popisu Foto: TASR/AP

Stroj sa zrútil počas pristávania pri letisku v Islamabade. K nehode došlo za nepriaznivého počasia.

Islamabad 20. apríla (TASR) - Nik zo 127 osôb na palube neprežil dnešnú nehodu lietadla pakistanskej spoločnosti Bhoja Air, ktoré sa v nepriaznivom počasí zrútilo krátko pred plánovaným pristátím v Islamabade. Oznámil to hovorca leteckého úradu.

Podľa niektorých predchádzajúcich správ v Boeingu 737-200 sa viezlo 131 osôb. Stroj sa zrútil na pole neďaleko malej dediny, obavy, že nehoda si vyžiadala aj obete na zemi, sa však nepotvrdili.

"Sotva sme našli celé telo. Končatiny sa zbierajú do plastových vriec," dodal hovorca úradu. Jeden zo záchranárov vyzval obyvateľov z okolia, aby priniesli prikrývky na zakrytie pozostatkov.

Bhoja Airlines mala len štyri lietadlá (štyri Boeingy 737-200 a jeden Boeing 737-400) a prevádzku obnovila iba v marci po tom, čo činnosť pre finančné problémy v roku 2001 prerušila.

Lietadlo súkromnej pakistanskej spoločnosti Bhoja Air smerovalo z najväčšieho pakistanského mesta Karáčí do Islamabadu, kam malo doraziť o 15.50 h SELČ. Stroj dostal povolenie na pristátie, no riadiaca veža s ním stratila kontakt o 15.40 h SELČ. Záchranári oznámili, že keď dorazili na miesto, vrak lietadla bol už v plameňoch. V širokom okolí boli rozosiate mŕtve telá.

K najhoršej leteckej nehode v dejinách Pakistanu došlo v júli 2010, keď Airbus A321 spoločnosti Airblue vrazil do kopcov nad Islamabadom, pričom zahynulo všetkých 152 osôb na palube.