Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

ÚTOK NA KOSTOL: V Pakistane hlásia 8 mŕtvych a 44 zranených

Ilustračná snímka Foto: TASRAP

Podľa provinčného ministra vnútra Sarfaráza Bugtího prišli do kostola na predvianočnú bohoslužbu stovky veriacich.

Islamabad 17. decembra (TASR) - Na osem sa zvýšil počet obetí nedeľňajšieho útoku štyroch ozbrojencov na kostol v Pakistane. Zranenia utrpelo 44 ľudí, deväť z nich je v kritickom stave, informovala agentúra Anadolu s odvolaním sa na zdravotníkov.

K útoku došlo v meste Kvéta, metropole provincie Balúčistán, v čase bohoslužby, keď bolo v kostole približne 400 ľudí. Jeden z útočníkov sa odpálil pred vchodom do kostola, ďalšieho vzápätí zabili v prestrelke príslušníci bezpečnostných zložiek. Zvyšní dvaja militanti z miesta utiekli, polícia po nich pátra.

"Teroristi nemajú žiadne náboženstvo, nedovolíme im narúšať náš mier a hodnoty, budú čeliť plnej sile štátu," varoval pakistanský premiér Šahíd Chakan Abbásí.

Podľa agentúry AP minister vnútra provincie Balúčistán Sarfaráz Bugtí pochválil bezpečnostné sily za rýchlu reakciu. Ak by sa útočníci dostali do kostola, "straty na životoch by boli oveľa vyššie", dodal.

K útoku sa bezprostredne nikto neprihlásil, na kresťanskú menšinu v Pakistane však v minulosti útočili moslimskí extrémisti.

Ako informovala spravodajská stanica BBC, Kvéta sa nachádza zhruba 65 kilometrov od hranice s Afganistanom, z ktorého prichádzajú do Pakistanu rôzne skupiny militantov.