Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

V Gaze znova hlásili výpadok internetového a telefonického spojenia

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Oznámila to palestínska telekomunikačná spoločnosť Paltel.

Gaza/Jeruzalem 27. decembra (TASR) - V Pásme Gazy v utorok opäť nefungovalo internetové ani telefonické spojenie. Oznámila to palestínska telekomunikačná spoločnosť Paltel s tým, že ide už o štvrtý takýto výpadok v tejto palestínskej enkláve od vypuknutia vojny Izraela s palestínskym militantným hnutím Hamas zo 7. októbra. Správu o tom TASR prevzala z agentúry AFP.

"S poľutovaním oznamujeme úplný výpadok ... telekomunikačných a internetových služieb v Pásme Gazy v dôsledku pretrvávajúcej (izraelskej) ofenzívy," uviedla zmienená spoločnosť Paltel.

Náčelník generálneho štábu izraelskej armády Herci Halevi medzitým vyhlásil, že vojna s Hamasom bude v Pásme Gazy "pokračovať ešte mnoho ďalších mesiacov", pričom Izrael sa bude rôznymi metódami snažiť o to, aby sa úspechy, ktoré pri ofenzíve dosiahne, vydržali ešte dlhý čas.

"Neexistujú nijaké zázračné riešenia či nijaké skratky, pokiaľ ide o dôkladné zničenie teroristickej organizácie, okrem toho, že budeme v boji neústupčiví a odhodlaní," uviedol Halevi na tlačovej konferencii.

Izraelská armáda sa podľa Haleviho vo svojom ťažení zameriava na juh Pásma Gazy, pričom mnohí "teroristi už boli zlikvidovaní a stovky (ďalších) boli zajaté".