Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V Portugalsku spadlo lietadlo na parkovisko pri obchode. Hlásia obete

Dym stúpa spoza supermarketu, keď ľahké lietadlo explodovalo vo vzduchu a následne sa zrútilo na parkovisko supermarketu neďaleko Lisabonu 17. apríla 2017. Foto: TASR/AP

Všetky osoby na palube pri nešťastí prišli o život.

Cascais 17. apríla (TASR) - Piatich mŕtvych si dnes vyžiadalo letecké nešťastie v juhozápadnom Portugalsku, keď ľahké lietadlo explodovalo vo vzduchu a následne sa zrútilo na parkovisko supermarketu. Informovali o tom britské denníky Express a Mirror.

K incidentu došlo v obci Tires ležiacej neďaleko mesta Cascais. Stroj prepravujúci pilota a troch cestujúcich sa zrútil krátko po štarte z tamojšieho letiska na parkovisko pri supermarkete reťazca Lidl. Iba 150 metrov od parkoviska sa nachádza škola.

Všetky osoby na palube pri nešťastí prišli o život. Piatou obeťou je vodič kamióna, ktorý práve vykladal tovar.




Podľa dostupných informácií sa od horiacich trosiek lietadla chytil najmenej jeden dom a niekoľko zaparkovaných vozidiel.

Na mieste nešťastia, na ktoré sa prišiel pozrieť aj portugalský prezident Marcelo Rebelo de Sousa, zasahovalo niekoľko desiatok hasičov.

Havarované lietadlo Piper PA-31TR Cheyenne II bolo registrované vo Švajčiarsku. Tri dni pred nešťastím odštartovalo zo Ženevy a pred pristátím v Tires sa zastavilo v juhofrancúzskom prístavnom meste Marseille.

Osoby na palube lietadla majú byť občania Švajčiarska.

Na snímke ľudia utekajú z miesta havárie malého lietadla v portugalskej obci Tires ležiacej neďaleko mesta Cascais 17. apríla 2017. Piatich mŕtvych si dnes vyžiadalo letecké nešťastie v juhozápadnom Portugalsku, keď ľahké lietadlo explodovalo vo vzduchu a následne sa zrútilo na parkovisko supermarketu.
Foto: TASR/AP


Dym stúpa spoza supermarketu, keď ľahké lietadlo explodovalo vo vzduchu a následne sa zrútilo na parkovisko supermarketu neďaleko Lisabonu 17. apríla 2017.
Foto: TASR/AP