Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

V prípade zmareného útoku na obytný dom v Paríži obvinili 3 osoby

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Všetkých troch mužov, identifikovaných ako Aymen B., Amine A. a Samy B., zadržali pre podozrenie z pokusu o vraždu súvisiacu s terorizmom a nedovoleného zaobchádzania s výbušninami.

Paríž 7. októbra (TASR) - Francúzske orgány vzniesli predbežné obvinenia súvisiace s terorizmom voči trom mužom, zadržaným po incidente spred jedného týždňa, keď polícia v Paríži zabránila výbuchu v jednom z tamojších obytných domov. Agentúra AP o tom dnes informovala s odvolaním sa na nemenovaného predstaviteľa francúzskeho súdnictva.

V prípade uvedenej skupiny bolo podľa neho v piatok večer formálne začaté vyšetrovanie pokusu o útok. Všetkých troch mužov, identifikovaných ako Aymen B., Amine A. a Samy B., zadržali pre podozrenie z pokusu o vraždu súvisiacu s terorizmom a nedovoleného zaobchádzania s výbušninami.

Dvaja z podozrivých - Aymen B. a Amine A. - boli francúzskymi orgánmi evidovaní na zozname zradikalizovaných osôb. Ďalší traja podozriví, ktorých zadržali v súvislosti s týmto prípadom, medzičasom prepustili na slobodu.

Terčom zmareného útoku mal byť obytný dom v 16. parížskom obvode, kde policajti zneškodnili štyri plynové bomby poliate benzínom a podomácky vyrobené zariadenie na ich zapálenie na diaľku. Parížsky prokurátor Francois Molins v piatok vyhlásil, že vyšetrovatelia zatiaľ nenašli "logické vysvetlenie", prečo sa útočníci zamerali na danú budovu.