Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Vo Viedni plánovali teroristický útok: Podozrivé je aj dieťa

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Počas víkendu zadržali v meste Neuss neďaleko Düsseldorfu 21-ročného muža. Ten je podozrivý, že pomáhal mladíkovi zadržanému v Rakúsku pri príprave útoku.

Viedeň 23. januára (TASR) - Dieťa vo veku do 14 rokov vypočúvala rakúska polícia pre jeho styky so 17-ročným mladíkom, podozrivým z plánovania teroristického útoku vo Viedni. Na tlačovej konferencii vo Viedni to dnes povedal vysoký predstaviteľ rakúskeho ministerstva vnútra.

"Dvojica bola v úzkom styku a zvažovala (plány) na to či ono," povedal Konrad Kogler, ktorý na ministerstve šéfuje odboru verejnej bezpečnosti. Presný vek a pohlavie možného spolupáchateľa však neprezradil.



Sedemnásťročného mladíka zadržali v piatok. Syn albánskych imigrantov je podozrivý, že pripravoval v blízkej budúcnosti útok vo viedenskom metre alebo na inom verejnom mieste v rakúskej metropole.

Polícia analyzovala údaje z jeho mobilného telefónu a internetovú komunikáciu a upozornila kolegov v Nemecku, ktorí počas víkendu zadržali v meste Neuss neďaleko Düsseldorfu 21-ročného muža. Ten je podozrivý, že pomáhal mladíkovi zadržanému v Rakúsku pri príprave útoku.

Kogler dnes povedal, že 17-ročný tínedžer cestoval najmenej raz do Nemecka.