Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

V rámci vyšetrovania parížskych útokov zatkli v Belgicku už 10. osobu

Na nedatovane snímke vydanej francúzskou políciou 26-ročný Salah Abdeslam. Foto: TASR/AP

Vyšetrovanie parížskych atentátov sa sústreďuje na Belgicko, pretože tu žili dvaja zo samovražedných útočníkov, ktorí sa v Paríži vyhodili do vzduchu - Brahim Abdeslam a Bilal Hadfi.

Brusel 31. decembra (TASR) - V poradí už desiatu osobu zatkli dnes v Bruseli v súvislosti s parížskymi teroristickými útokmi. Podľa agentúry Reuters o tom informovala belgická federálna prokuratúra s tým, že muža identifikovaného ako Ayoub B. zadržali pri prehliadke jedného bruselského bytu.

Dvadsaťdvaročný podozrivý bol obvinený z vraždy v rámci teroristickej akcie a z účasti na činnosti teroristickej organizácie, spresnila prokuratúra.

Pri útokoch v Paríži zomrelo 13. novembra 130 ľudí. Vyšetrovanie parížskych atentátov sa sústreďuje na Belgicko, pretože v tejto krajine žili dvaja zo samovražedných útočníkov, ktorí sa vtedy vo francúzskej metropole vyhodili do vzduchu - Brahim Abdeslam a Bilal Hadfi.

V Belgicku už odvtedy zadržali desiatky osôb podozrivých z napomáhania útočníkom. Väčšinu z nich však následne prepustili.