Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

V Rumunsku a Kalifornii zaznamenali zemetrasenia

Ilustračné foto. Foto: TASR

INGV na svojej oficiálnej webovej stránke píše, že zemetrasenie v Rumunsku zaznamenali o 23.39 h miestneho času.

Los Angeles/Bukurešť 21. augusta (TASR) - Zemetrasenie so silou 5,1 zasiahlo v nedeľu okolie mesta Ojai v južnej časti amerického štátu Kalifornia. Otrasy s magnitúdou 4,6 zaznamenali v nedeľu v noci aj na juhozápade Rumunska. TASR o tom informuje na základe správ agentúry AP a talianskeho Národného ústavu geofyziky a vulkanológie (INGV).

Ojai sa nachádza približne 130 kilometrov severozápadne od centra Los Angeles. Americký geologický ústav USGS oznámil, že zemetrasenie pocítili obyvatelia v širokom okolí a nasledovali po ňom menšie dotrasy. Obete, zranenia a ani škody bezprostredne nehlásili.

Viaceré štáty na juhozápade USA pripravujú na príchod tropickej búrky Hilary, ktorá má priniesť silný dážď. Meteorológovia upozorňujú na možné záplavy a kalifornský guvernér Gavin Newson vyhlásil núdzový stav pre väčšinu územia južnej Kalifornie.

INGV na svojej oficiálnej webovej stránke píše, že zemetrasenie v Rumunsku zaznamenali o 23.39 h miestneho času. Udrelo približne 11 kilometrov severovýchodne od obce Targu Jiu v juhozápadnej časti krajiny, píše Európsko-stredomorské seizmologické centrum (EMSC).