Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V Rumunsku začalo cvičenie 5000 vojakov z NATO

Ilustračné foto Foto: TASRAP

Cvičenia vedené armádou USA v Európe (USAREUR) sa začali tento týždeň vo východnej Európe za účasti 25.000 príslušníkov ozbrojených síl z viac ako dvadsiatich spojeneckých a partnerských krajín.

Bukurešť 15. júla (TASR) - Za účasti približne 5000 vojakov Severoatlantickej aliancie (NATO) a partnerských krajín sa začalo dnes vojenské cvičenie v Rumunsku.

Rumunského prezidenta Klausa Iohannisa a predsedu Vojenského výboru NATO Petra Pavla, ktorý je na dvojdňovej návšteve Rumunska, privítali s vojenskými poctami pred cvičením na strelnici Cincu na severozápade krajiny.

Vojaci z Rumunska, USA, Ukrajiny, Arménska a Chorvátska spustili cvičnú paľbu za vzdušnej podpory amerických a rumunských vojenských lietadiel.

Cvičenia vedené armádou USA v Európe (USAREUR) sa začali tento týždeň vo východnej Európe za účasti 25.000 príslušníkov ozbrojených síl z viac ako dvadsiatich spojeneckých a partnerských krajín. Spojené štáty sa snažia upokojiť európskych spojencov z NATO znepokojených Ruskom po tom, ako anektovalo Krym v roku 2014. Cvičenia potrvajú do 20. júla, dodáva agentúra AP.