Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

V Rusku zadržali muža, ktorý chcel zničiť energetické zariadenie

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Od vtedy, ako Moskva vo februári 2022 napadla Ukrajinu, došlo k výbuchom a požiarom vo viacerých ruských energetických, železničných a vojenských zariadeniach.

Moskva 5. júla (TASR) - Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) v stredu oznámila, že zadržala muža podozrivého z toho, že plánoval zničiť energetické zariadenie na ostrove Sachalin na ruskom Ďalekom východe. TASR prevzala správu agentúry Reuters.

FSB zverejnila videozáznam zachytávajúci podľa nej improvizované výbušné zariadenia a rôzne chemikálie v dome zadržaného, ktorého označila za stúpenca "ukrajinského neonacizmu".

Neuviedla však, ktoré konkrétne zariadenie muž plánoval na Sachaline zničiť. Reuters dodáva, že na tomto ruskom ostrove sa nachádzajú viaceré priemyselné podniky, ktoré vlastnia japonské či indické spoločnosti.

Od vtedy, ako Moskva vo februári 2022 napadla Ukrajinu, došlo k výbuchom a požiarom vo viacerých ruských energetických, železničných a vojenských zariadeniach. K zodpovednosti za niektoré z týchto útokov sa prihlásili samozvané partizánske skupiny, ktoré sa zasadzujú proti vojne na Ukrajine.