Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Salzburgu zadržali troch Talianov, ktorí nasprejovali hákové kríže

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Troch mladíkov čaká trestné stíhanie vzhľadom na porušenie platnej legislatívy v oblasti zákazu propagácie antidemokratických režimov, ako aj poškodenie cudzieho majetku.

Salzburg 23. marca (TASR) - Troch Talianov, ktorí nasprejovali na oplotenie staveniska v mestskej časti Elisabeth-Vorstadt v rakúskom Salzburgu viaceré hákové kríže a nápis NAP, zadržala v noci nadnes rakúska polícia.

NAP nie je, ako píše tlačová agentúra APA, žiadnym známym ultrapravicovým kódom, ale mohla by byť skratkou anglickej verzie názvu tureckej ultrapravicovej Strany nacionalistického hnutia.

Mužov zákona alarmoval jeden z miestnych občanov, ktorý si trojicu všimol z okna bydliska. Trio zadržali po krátkom pátraní, pričom v ruksaku 19-ročného mladíka našli dózu so sprejom.

Všetci zadržaní Taliani vo veku 18-19 rokov sa k činu priznali. Motív ich konania, ale ani výška spôsobenej škody nie sú známe.

Talianov čaká trestné stíhanie vzhľadom na porušenie platnej legislatívy v oblasti zákazu propagácie antidemokratických režimov, ako aj poškodenie cudzieho majetku.