Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Tragédia v ČR: Matke s dcérou sa stala osudná návšteva sauny

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Nešťastie sa stalo v Robousiciach, miestnej časti Jičína, krátko po 20.00 h.

Jičín 16. apríla (TASR) - Spoločná návšteva sauny sa v okrese Jičín stala v sobotu osudná 65-ročnej matke a jej 45-ročnej dcére. Obe zomreli, pretože sa zo sauny nedokázali dostať von, keďže na dverách sa odlomila kľučka. Privolaní záchranári mohli už len konštatovať ich smrť, informoval dnes server iDNES.cz.

Nešťastie sa stalo v Robousiciach, miestnej časti Jičína, krátko po 20.00 h. "Ženy... boli v saune u svojich známych v záhradkárskej kolónii. Majiteľke sauny sa zdalo, že ženy dlho nevychádzajú, išla ich skontrolovať a našla ich ležiace na zemi," uviedla hovorkyňa polície Iva Kormošová.

Záchranári už ženám nemohli pomôcť. Boli totiž dlhodobo vystavené teplu, kvôli čomu upadli do bezvedomia a zastavil sa im krvný obeh. "Obe boli resuscitované, ale bohužiaľ ich stav bol tak vážny, že obe zomreli," povedal iDNES.cz hovorca záchrannej služby v Hradci Králové Ivo Novák.

Podľa doterajších poznatkov sa v saune zlomila kľučka na dverách a ženy tam zostali uväznené. Pokúsili sa tiež rozbiť okienko vo dverách, čo sa im však nepodarilo. Cudzie zavinenie bolo vylúčené, no vyšetrovanie ale ešte pokračuje, dodala Kormošová.