Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

V Sevastopole vypukol požiar, príčinou je zrejme útok dronom

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ukrajina opakovane vyjadrila svoj zámer opätovne získať Krymský polostrov, ktorý Rusko nelegálne anektovalo v roku 2014.

Moskva 29. apríla (TASR) - Palivovú nádrž v prístavnom meste Sevastopol na Ruskom anektovanom ukrajinskom polostrove Krym zachvátil požiar pravdepodobne v dôsledku útoku dronom, napísal v sobotu v skorých ranných hodinách na platforme Telegram Moskvou dosadený tamojší gubernátor Michail Razvožajev. TASR informuje na základe správy agentúry DPA.

"Horí palivová nádrž... Podľa prvých správ mohol požiar spôsobiť útok dronom," uviedol Razvožajev.

Ako spresnil, plamene pohltili územie s rozlohou tisíc metrov štvorcových; informácie o prípadných zraneniach či obetiach neboli bezprostredne známe.

Ukrajina opakovane vyjadrila svoj zámer opätovne získať Krymský polostrov, ktorý Rusko nelegálne anektovalo v roku 2014. Tento krok vyvolal medzinárodné pobúrenie, pripomína DPA.

Násilné incidenty s dronmi sa od začiatku ruskej vojenskej invázie na Ukrajinu koncom februára minulého roka vyskytli už viackrát, pričom v niektorých prípadoch boli ich výsledkom aj rozsiahle materiálne škody, zranenia či obete na životoch.