Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

V Severnom mori sa utopil nemecký turista

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Obeť dnešného incidentu plávala spolu s ďalším mužom neďaleko pláže Henne Strand na západnom pobreží Jutského polostrova, keď ich oboch vyniesol na otvorené more spätný prúd.

Štokholm 17. júla (TASR) - Štyridsaťročný nemecký turista sa dnes utopil počas plávania v mori neďaleko západného pobrežia Dánska. Informovala o tom agentúra DPA.

Obeť dnešného incidentu plávala spolu s ďalším mužom neďaleko pláže Henne Strand na západnom pobreží Jutského polostrova, keď ich oboch vyniesol na otvorené more spätný prúd. Telo utopeného plavca záchranári vytiahli z vody a helikoptérou ho prepravili do nemocnice v meste Aarhus, kde ho o 15.00 h vyhlásili za mŕtveho.

Turista pochádzal z mesta Weilerswist ležiaceho približne 30 kilometrov južne od Kolína nad Rýnom. Jeho meno úrady nezverejnili. Druhý muž pri incidente neutrpel nijaké zranenia a vlastnými silami sa dostal na breh.

Spätné prúdy sa sporadicky vyskytujú pri dánskych brehoch Severného mora, keď vietor veje smerom k pobrežiu, napísala agentúra DPA.