Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

V sklade spoločnosti Wildberries v Rusku vypukol rozsiahly požiar

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Požiar sa celkovo rozšíril na 70.000 metroch štvorcových.

Moskva 13. januára (TASR) - V sklade ruskej spoločnosti Wildberries v Petrohrade, ktorá sa zaoberá internetovým predajom, vypukol v sobotu rozsiahly požiar, oznámilo ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie. Obete hlásené neboli, informuje TASR podľa správ agentúry AFP a DPA.

"Požiar sa celkovo rozšíril na 70.000 metroch štvorcových," uviedol predstaviteľ ministerstva v Petrohrade Igor Ulubikov. Hasičom sa podarilo dostať požiar pod kontrolu, no stále pracujú na jeho uhasení. Príčina požiaru nebola bezprostredne známa. Do hasenia požiaru sa zapojilo vyše 280 hasičov.

Ministerstvo zverejnilo aj fotografie požiaru, ktoré zachytávajú obrovské kúdole dymu nad zničenou snehom pokrytou budovou.

Spoločnosť Wildberries vlastní Tatiana Bakaľčuková, najbohatšia žena Ruska. Portál spoločnosti je jedným z najväčších internetových trhovísk v Rusku a je populárny aj v mnohých bývalých krajinách Sovietskeho zväzu.

Takmer deväť percent všetkých objednávok z portálu Wildberries sa odosielalo práve zo skladu v Petrohrade, v ktorom vypukol požiar, uvádza AFP s odvolaním sa na ruskú agentúru RIA Novosti. Podľa počiatočných odhadov odborníkov môže požiar spoločnosti Wildberries spôsobiť škody v hodnote približne 20 miliárd rubľov (207,4 milióna eur).