Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V Slovinsku pri strážení štátnych hraníc budú opäť pomáhať vojaci

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Slovinská armáda sa podieľala na strážení štátnych hraníc už v roku 2016, keď cez túto krajinu s dvoma miliónmi obyvateľov prechádzali státisíce migrantov v snahe dostať sa do západnej Európy.

Ľubľana 21. júla (TASR) - Slovinská armáda nasadí v juhozápadnej časti tejto krajiny 35 vojakov, aby pomáhali polícii pri strážení štátnych hraníc v čase, keď bol v danej oblasti zaznamenaný zvýšený pohyb migrantov. Tlačová agentúra AP to uviedla v nedeľu s odvolaním sa na armádne vyhlásenie.

Vojaci s príslušnou výbavou majú byť rozmiestnení od pondelka pri hraniciach s Chorvátskom a Talianskom v okolí mesta Koper na pobreží Jadranského mora.

Polícia v Koperi hlásila v piatok zachytenie 122 migrantov po tom, ako objavila viacero improvizovaných migrantských táborov na zalesnenom území. Väčšina z týchto osôb pochádzala z Afganistanu a najmenej päť z nich bolo neplnoletých.

Slovinská armáda sa podieľala na strážení štátnych hraníc už v roku 2016, keď cez túto krajinu s dvoma miliónmi obyvateľov prechádzali státisíce migrantov v snahe dostať sa do západnej Európy, pripomenula AP.