Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Kňaz obchodoval s viagrou: Lieky sa mali distribuovať z jeho domu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Zadržaní muži boli obvinení z trestného činu obchodovania so zdraviu škodlivými látkami mimo legálneho okruhu.

Madrid 21. februára (TASR) - Španielska polícia v rámci svojej protidrogovej operácie v meste Don Benito v provincii Badajoz na západe krajiny zadržala kňaza a jeho komplica, ktorí sú podozriví z obchodovania so silnými afrodiziakami. Tieto lieky sa distribuovali z kňazovho domu. Informovala o tom v utorok agentúra DPA s odvolaním sa španielsky denník El País.

Počas domovej prehliadky u kňaza policajti našli lieky pripravené na predaj zákazníkom, ktorých okruh sa čoraz viac zväčšoval.

Polícia v dome našla lieky na lekársky predpis, ako i balenia lieku na liečbu erektilnej dysfunkcie - známeho pod obchodným názvom Viagra - a ďalšie stimulanty, ktoré sú v Španielsku voľnopredajné.

Vyšetrovanie v tejto kauze sa začalo pred niekoľkými mesiacmi, keď španielska Civilná garda dostala informáciu o podozrivých aktivitách kňaza a jeho spoločníka.

Kňaz bol v meste s viac ako 37.000 obyvateľmi dobre známy a tešil sa obľube pre svoju blízkosť k ľuďom a pre spôsob, akým vykonával kňazskú službu, cituje DPA.

K zadržaniu došlo v pondelok v dome, ktorý kňaz zdieľa s iným mužom - svojím životným partnerom, čo bolo v meste všeobecne známe.

Zadržaní muži boli obvinení z trestného činu obchodovania so zdraviu škodlivými látkami mimo legálneho okruhu.

Diecéza Plasencia, do ktorej mesto Don Benito patrí, vyjadrila poľutovanie v súvislosti so škandálom svojho duchovného.