Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Srbsku budú 6. mája parlamentné voľby

Tadičova Demokratická strana (DS), ktorá vládne v koalícii s niekoľkými malými stranami, zaostáva v prieskumoch verejnej mienky za opozičnou Srbskou pokrokovou stranou (SNS) Tomislava Nikoliča.

Belehrad 13. marca (TASR) - Srbský prezident Boris Tadič vypísal dnes parlamentné voľby na 6. mája. Očakáva sa, že vláda, ktorá z nich vzíde, otvorí rokovania o vstupe krajiny do Európskej únie, oznámila štátna tlačová agentúra Tanjug.

Tadičova Demokratická strana (DS), ktorá vládne v koalícii s niekoľkými malými stranami, zaostáva v prieskumoch verejnej mienky za opozičnou Srbskou pokrokovou stranou (SNS) Tomislava Nikoliča. Ani jedna z nich však zrejme nezíska väčšinu, aby mohla vládnuť sama, domnieva sa agentúra Reuters.

Po rokoch ostrého súperenia oboch týchto politických subjektov sa objavili úvahy, že obe veľké strany by mohli spojiť svoje sily, aby presadili reformy, požadované od Srbska pred prípadným vstupom do EÚ po tom, ako sa Srbsko tento mesiac oficiálne stane kandidátskou krajinou EÚ.