Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V Srbsku zatkli Američanov a Ukrajincov za pokus fotografovať dronom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Srbský prezident Aleksandar Vučič sa v nedeľu zmienil o zatknutej skupine cudzincov, ale dodal, že ich prípad nie je nič obzvlášť závažné.

Belehrad 19. februára (TASR) - Dvoch občanov Spojených štátov a dvoch občanov Ukrajiny zatkli v Srbsku za pokus fotografovať sídlo vojenskej polície v centre hlavného mesta Belehrad za pomoci dronu.

Srbská štátna televízia v pondelňajšej správe neuviedla totožnosť štvorice zatknutých osôb a neposkytla ani iné podrobnosti. Televízia len uviedla, že dvaja ukrajinskí občania sú ženy a že všetci zadržaní sa nachádzajú v policajnej väzbe.

Ďalšieho Američana zatkli v Srbsku už skôr tento mesiac za držbu neoznačenej zbrane. Provládne médiá zverejnili obvinenie, že Američan je bývalým členom elitného komanda SEAL amerických námorných síl a plánoval spáchať atentáty na neidentifikovaných srbských predstaviteľov.

Srbský prezident Aleksandar Vučič sa v nedeľu zmienil o zatknutej "skupine" cudzincov, ale dodal, že ich prípad nie je "nič obzvlášť závažné".

K zatknutiu došlo v období silnejúcej protizápadnej kampane v srbských médiách a zvyšujúceho sa vplyvu Ruska v tejto balkánskej krajine, pripomenula tlačová agentúra AP.