Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Pri železničnom nešťastí vo Washingtone zahynulo minimálne šesť ľudí

Na snímke vykoľajený vozeň vlakovej súpravy spoločnosti Amtrak po havárii pri americkom Seattli v štáte Washington 18. decembra 2017. Železničné nešťastie si vyžiadalo viacero zranených. K vykoľajeniu vlaku došlo v čase, keď sa súprava nachádzala na železničnom nadjazde nad rušnou diaľnicou. Jeden z vagónov cestu zablokoval. Foto: TASR/AP

K vykoľajeniu vlaku došlo v čase, keď sa súprava nachádzala na železničnom nadjazde nad rušnou diaľnicou.

Washington 18. decembra (TASR) - Najmenej šesť mŕtvych a množstvo zranených si vyžiadalo železničné nešťastie, ku ktorému došlo v pondelok neďaleko mesta Seattle v americkom štáte Washington. Informovala o tom agentúra AP. Počet mŕtvych podľa nej zrejme ešte stúpne. Úrad miestneho šerifa predtým informoval o najmenej troch obetiach.

K vykoľajeniu sa vlaku došlo na železničnom nadjazde neďaleko Seattlu, keď sa súprava pohybovala rýchlosťou približne 130 kilometrov za hodinu. V čase nešťastia sa vo vlaku nachádzalo 78 cestujúcich a päť členov posádky. Jeden z vagónov sa z nadjazdu zrútil na diaľnicu.



Podľa AP s odvolaním sa na nemenovaný zdroj mohol vlak naraziť na nejakú prekážku na trati.

Na mieste nehody zasahuje veľký počet záchranárov a hasičov. Diaľnica pod nadjazdom je uzavretá a polícia vyzýva ľudí, aby sa miestu vyhli.

Podľa televízie CNN previezli do nemocníc 77 zranených, štyria z nich sú vo vážnom stave.