Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

V súvislosti s kauzou Breivik dostali médiá a politici vyhrážky

Polícia eskortuje Breivika zo súdnej siene Foto: TASR/AP

Viaceré nórske médiá a politici dnes dostali emaily s hrozbami nových útokov, ak nebude prepustený pravicový extrémista Anders Behring Breivik, informovala tlačová agentúra APA.

Oslo 14. augusta TASR) - Viaceré nórske médiá a politici dnes dostali emaily s hrozbami nových útokov, ak nebude prepustený pravicový extrémista Anders Behring Breivik, informovala tlačová agentúra APA.

Vyhrážky prišli po tom, ako bola v pondelok zverejnená správa nezávislej nórskej komisie o bombových útokoch vo vládnej štvrti v Osle a streľbe na ostrove Utöya, pričom zahynulo 77 ľudí. Podľa správy mala polícia reagovať rýchlejšie a tajné služby mohli urobiť viac.

Odosielateľ výhražných emailov uviedol, že patrí do bunky templárov. Breivik pri procese tvrdil, že je veliteľom templárskej bunky. Podľa jeho slov sú v Nórsku ešte dve takéto bunky. Obžaloba však o tom pochybovala.

Nórska tajná služba vzala hrozby vážne a začala vyšetrovanie. Konzervatívneho politika Christiana Tybringa-Pikeho internetová pošta znepokojila. "Ukazuje to, že hrozba je stále tu. Musí sa to brať veľmi vážne," povedal Tybring-Pike pre nórsky rozhlas NRK.