Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V Sýrii sa zintenzívňujú boje medzi armádou a Islamským štátom

Na snímke zo Sýrskej oficiálnej tlačovej agentúry SANÁ sýrski vojaci a provládni ostreľovači stoja na pickupoch s raketometmi vo východnej sýrskej provincii Dajr az-Zaur 4. septembra 2017. Foto: TASR/AP

Viac než dva týždne bojov si vyžiadali už stovky mŕtvych na oboch stranách.

Damask 15. septembra (TASR) - Intenzívne boje medzi provládnymi silami a členmi skupiny Islamský štát prebiehajú v súčasnosti v stredosýrskej provincii Hamá, tvrdí monitorovacia skupina Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR). Informuje o tom agentúra AP.

Sýrske jednotky útočia v strednej Sýrii proti Islamskému štátu už celé týždne s podporou ruského letectva.

OBSE, ktoré má sídlo v Británii, spresňuje, že boje sa sústreďujú v oblasti mesta Ukajribat, ktorú vládne sily získali pod kontrolu vo štvrtok. Viac než dva týždne bojov si vyžiadali už stovky mŕtvych na oboch stranách, spresnilo OBSE.

O bojoch informovala aj sýrska vojenská tlačová agentúra SCMM - s tým, že pozície Islamského štátu sú ostreľované delostrelectvom a raketami.

Islamský štát zase vo svojom vyhlásení zverejnenom na internete uvádza, že sa mu podarilo odraziť útok vládneho vojska pri dedine Šajch Hilál, pričom bolo zabitých 11 vojakov sýrskej armády.