Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

V Taliansku zadržali prevádzačov, ktorí nútili ženy do prostitúcie

Ilustračné foto Foto: TASR

Predstaviteľ polície Antonio Salvago dnes uviedol, že každá zo žien sa v rámci voodooistického obradu zaviazala zaplatiť dlh vo výške 40.000 eur za cestu do Európy, kde ich mal čakať lepší život.

Vatikán 24. októbra (TASR) - Talianska polícia zadržala 11 Nigérijčanov podozrivých z obchodovania s ľuďmi. Tí prevážali z Nigérie do Talianska ženy a dievčatá, ktoré následne využívali ako sexuálne otrokyne. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Predstaviteľ polície v meste Catania na ostrove Sicília Antonio Salvago dnes uviedol, že každá zo žien sa v rámci voodooistického obradu zaviazala zaplatiť dlh vo výške 40.000 eur za cestu do Európy, kde ich mal čakať lepší život.

Podľa Salvaga si prevádzači a kupliari chceli pomocou voodooistického obradu zabezpečiť poslušnosť žien, z ktorých najmladšia mala 16, ale ani jedna nemala viac ako 25 rokov. Do Talianska sa po plavbe na člnoch cez Stredozemné more dostali podobne ako tisíce ďalších migrantov z Líbye.

Vrchný prokurátor v Catanii Carmelo Zuccaro v súvislosti s týmto prípadom uviedol, že nelegálna migrácia stojí pri vzniku závažnej kriminality, akou je vykorisťovanie a nútená prostitúcia.