Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V Taliansku zomrelo v tomto roku už 22 ľudí pri poľovačkách

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Iba od začiatku roka 2018 prišlo v Taliansku pri nehodách počas poľovačiek o život 22 ľudí a ďalších 68 utrpelo zranenia.

Rím 21. októbra (TASR) - V Taliansku silnejú v dôsledku množiacich sa tragických udalostí pri poľovačkách hlasy volajúce po zákaze lovu.

Iba od začiatku roka 2018 prišlo v Taliansku pri nehodách počas poľovačiek o život 22 ľudí a ďalších 68 utrpelo zranenia.

Poslednou obeťou je 20-ročný mladík, ktorého počas sobotňajšieho lovu diviakov v obci Santa Rufina v provincii Rieti omylom trafil 70-ročný poľovník a ktorý po prevoze do nemocnice v kritickom stave na následky zranení skonal.

V ostatný septembrový deň došlo k tragickej udalosti v Ligúrii, kde sa obeťou stal iba 18-ročný tínedžer a v uplynulých dňoch i v okolí Ríma, kde pri love diviakov zomrel omylom zasiahnutý 56-ročný muž, vyplýva z informácií tlačovej agentúry APA.

Bývalá ministerka cestovného ruchu, poslankyňa strany Vpred Taliansko (FI) Michela Brambillová v reakcii na tieto skutočnosťi súrila schválenie zákona o zákaze lovu, ktorého návrh je v parlamente.