Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

V Ulanbátare zatvorili prevádzky KFC po nákaze zákazníkov baktériou

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Nakazenie baktériou shigella môžu sprevádzať vysoké teploty, brušné kŕče i krvavá hnačka.

Ulanbátar 19. februára (TASR) - V mongolskom hlavnom meste Ulanbátar dočasne zatvorili všetky prevádzky rýchleho občerstvenia Kentucky Fried Chicken (KFC). Stalo sa tak po tom, ako pre otravu jedlom v jednej z nich hospitalizovali zhruba 40 ľudí. Informovala o tom v utorok agentúra DPA s odvolaním sa na čínske štátne médiá.

Skupina sa baktériou shigella nakazila minulý týždeň z kontaminovanej vody v prevádzke KFC v ulanbátarskej štvrti Chan-Uul. Reťazec rýchleho občerstvenia teraz čakajú v mongolskej metropole inšpekcie, respektíve hygienické kontroly.

Nakazenie baktériou shigella môžu sprevádzať vysoké teploty, brušné kŕče i krvavá hnačka. Táto baktéria je tiež pôvodcom infekčného ochorenia známeho ako úplavica, ktoré býva označované za chorobu špinavých rúk.

Reštaurácie KFC v Mongolsku prevádzkuje spoločnosť Tavan Bogd Group, jeden z najväčších mongolských konglomerátov s obchodnými záujmami v oblasti cestovného ruchu, finančných služieb, baníctva a spotrebných tovarov. Vedenie spoločnosti sa k incidentu bezprostredne nevyjadrilo.