Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Rozsudok v kauze nehody Slovenky Evy V. bude najskôr 22. novembra

Na archívnej snímke Eva V. Foto: TASR/MTI

Slovenka je obvinená zo spôsobenia dopravnej nehody, pri ktorej zahynuli vo vozidle značky Fiat Punto traja ľudia, ďalšia žena v horiacom aute utrpela ťažké poranenia, ktorým podľahla v nemocnici.

Budapešť 25. septembra (TASR) - Súd pre okolie Budapešti dnes v kauze vlaňajšej dopravnej nehody Slovenky Evy V., pri ktorej na maďarskej diaľnici zahynuli štyria ľudia, rozhodoval o viacerých iniciatívach obhajoby i obžaloby a vytýčil nové dni pojednávania na október a november.

"Súd vytýčil pojednávania na 29. októbra a 19. novembra. Ak výsluch expertov v októbri bude úspešný, tak 19. novembra bude pokračovať pojednávanie záverečnou rečou obhajoby a prokurátora, následne potom 22. novembra bude môcť súd vyniesť rozsudok," povedal pre TASR hovorca súdu János Koszta.

Podľa hovorcu súd okrem iného dnes odmietol podanie obžaloby, ktoré sa týkalo žiadosti o novú lekársku expertízu. Súd tiež odmietol dve podania obhajoby, ktorá iniciovala zapojenie psychologického znalca do procesu a žiadala zverejnenie výpovede svedka Erika Fischera zo súdneho procesu na Slovensku v kauze umiestnenie dieťaťa obvinenej.

Bývalého partnera obvinenej Fishera súd opäť predvolá vypovedať, v doterajšom priebehu procesu totiž súdnu výzvu neuposlúchol.

Súd akceptoval požiadavku obhajoby, ktorá iniciovala ďalšiu technickú expertízu a rozhodol, že znalci musia vypracovať nový posudok s analýzou nehody. Expertov spoločne vypočuje súd 29. októbra, uviedol Koszta vo vyhlásení poskytnutom TASR.

Pôvodne bol posledný deň pojednávania vytýčený na piatok 27. septembra. Slovenka je obvinená zo spôsobenia dopravnej nehody vlani 21. augusta, pri ktorej na diaľnici M3 zahynuli vo vozidle značky Fiat Punto traja ľudia, ďalšia žena v horiacom aute utrpela ťažké poranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla.

Maďarská polícia ukončila vyšetrovanie vo februári. Okresná prokuratúra pre okolie Budína vzniesla 17. mája obvinenie z trestného činu spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb a z trestného činu ohrozenia cestnej premávky.